Alleszelf.nl ALLESZELF.NL

ThuiszorgThuiszorg

Soms hebt u zorg aan huis nodig. In Nederland zijn daar verschillende mogelijkheden voor. U ziet ze hieronder in het overzicht.

Zoek een dienst in de buurt of aan huis.
Geef een locatie en uw wensen aan in het menu, vergelijk en maak uw keuze:

- Soorten hulp

 • Advies, instructie en voorlichting: u kunt hierbij denken aan het geven van informatie om te helpen bij het maken van een keuze, het geven van een gericht voorstel of het aangeven ‘hoe u moet handelen’.
 • Begeleiding hulp bij taken waardoor u zelfstandig kunt blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanhouden van een bepaald dagritme, het voeren van het huishouden en het onderhouden van contacten.
 • Behandeling: medische handelingen die zijn gericht op herstel of behoud van functies bij aandoeningen. Het kan om lichamelijke en geestelijke aandoeningen, zoals dementie, en gedragsproblemen.
 • Verzorging persoonlijke hulp waarvoor geen medische kennis vereist is, zoals helpen opstaan , wassen, aankleden en hulp bij het naar bed gaan.
 • Verpleging: medische of verpleegkundige zorg, zoals wondverzorging of het inbrengen van een katheter.

- Spoedhulp

Bij een aantal aanbieders kan de thuiszorg standaard geleverd worden binnen 24 uur na ontvangst van een aanvraag.

- Specialisaties

Sommige aanbieders van thuiszorg geven aan gespecialiseerd te zijn in één of meer onderwerpen. Het gaat om de volgende specialisaties:
 • Lichamelijke beperking: dit is zorg aan mensen met een motorische beperking, spraak/taalhandicaps, bewustzijnsstoornissen, zintuigelijke stoornissen of andere functiestoornissen.
 • Palliatieve zorg: palliatieve zorg is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het verder dan lichamelijke verzorging; ook de zorg voor geest en ziel zijn belangrijk. Bron: palliatievezorg.nl
 • Dementiezorg: dit is erop gericht om mensen met dementie een veilige en aangename leefomgeving te bieden.
 • (Overige) specialistische zorg: zorg die geleverd wordt vanuit een van de medische specialismen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van zuurstofflessen bij beademingsapparatuur.

Betalingsmogelijkheden

Bij de aanbieders komen verschillende betalingsmogelijkheden voor. Het is afhankelijk van uw situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Houd ook rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Meer informatie lezen? Bekijk onze berichten over thuiszorg.

Lijst
Aantal thuiszorg dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden : 674
674 diensten
Welkom thuis pakket

Welkom thuis pakket

door Ledenvereniging
Hulp na ziekenhuisopname. Moet je binnenkort naar het ziekenhuis voor een operatie of opname? Dan is het goed alvast na te denken wie je helpt als je thuiskomt. Vaak moet er thuis van alles worden geregeld, zoals huishouden, bezoek aan de specialist en zorg voor een naaste. Met het Welkom thuis pakket biedt de ledenvereniging hulp. Zo weet je
zeker dat thuis alles goed geregeld wordt en dat je in alle rust kunt herstellen. Je stelt het pakket in overleg met de ledenadviseur samen.
Meer info »
 • Goed voorbereid op opname
 • Sneller naar huis
 • In alle rust herstellen
UnderWunder

UnderWunder

door Ledenvereniging
Veilig en zelfverzekerd ondanks urineverlies. Heb je wel eens last van urineverlies tijdens het wandelen of sporten? Of als je moet lachen? Het kan iedereen overkomen. Toch is het ongemakkelijk. Met ondergoed van UnderWunder zijn die momenten voorgoed voorbij. Het ondergoed vangt urineverlies onzichtbaar op. En het ziet er nog hip en modieus uit ook. Voel je veilig en zelfverzekerd!
Meer info »
 • Vangt onzichtbaar op
 • Hip en modieus ondergoed
 • Ook voor mannen
Logo Thuiszorg

Thuiszorg zonder indicatie (particulier)

door Zorggroep De Vechtstreek
Wij adviseren en stemmen zorg graag af op uw persoonlijke situatie, wensen en behoeften. Als u vragen heeft over zorg en hulp bij u thuis dan helpen onze zorgbemiddelaars u graag.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Wijkverpleging Enschede en Hengelo

door Zorggroep Manna
In elke wijk in Enschede en Hengelo hebben wij kleine teams van verzorgenden en verpleegkundigen. Zij kunnen u helpen bij eenvoudige en complexe zorghandelingen. Bijvoorbeeld: helpen bij het op staan en douchen, hulp bij medicatie, steunkousen aantrekken, verpleegtechnische handelingen zoals wondverzorging. Onze teams staan 24 uur per dag en zeven dagen per week klaar.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Verpleging bij u thuis

door Vivium Zorggroep
Heeft u hulp nodig bij wondverzorging, injecties of het innemen van uw medicijnen? Ook voor medische, specialistische en zelfs 24-uurs zorg kunt u bij uw wijkteam terecht. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, bij een acute of chronische ziekte, als gevolg van een handicap of na revalidatie.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Hulpmiddelen Outlet

door Hulpmiddelen Outlet
Ruime keuze in nieuwe en gebruikte hulpmiddelen. Altijd deskundig en persoonlijk advies. Elders goedkoper? Wij betalen het verschil terug. Historie occasions altijd bekend.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Persoonlijke verzorging bij u thuis

door Thuiszorg Het Friese Land
Soms lukt het niet om alles op eigen kracht te doen, dan is het prettig dat er mensen voor u klaarstaan. De verzorgenden van Thuiszorg Het Friese Land zijn professionals die uw wensen respecteren, evenals uw grenzen en zij gaan altijd uit van uw eigen kracht. Waar nodig bieden zij een helpende hand.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Verzorging

door Zorggroep Drenthe
Heeft u ondersteuning nodig bij uw algemene dagelijkse verzorging? Dan kunt u een beroep doen op onze verzorgenden. De verzorgende die bij u thuis komt, biedt hulp bij onder meer: eten en drinken, wassen, aankleden, naar het toilet gaan, douchen, aantrekken van steunkousen en innemen van medicijnen. Ook voor het bieden van zorgverlening als: begeleiding bij medicijngebruik, wondverzorging en voorkomen van doorliggen en zwachtelen, kunt u bij ons terecht.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Palliatieve zorg

door Thuiszorg Slippens
Palliatieve zorg is de zorg voor iemand op het eind van zijn of haar leven. De klant is nog thuis en op gezette tijden moet er iemand langs komen voor de verzorging en verpleging. Desnoods de gehele nacht. Thuiszorg Slippens kan hieraan voldoen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Actiezorg Thuiszorg

door Magentazorg
Heeft u verpleging of verzorging thuis nodig? Actiezorg biedt u tijdelijk of langdurige zorg. Wij werken in wijkteams en bieden hulp bij de lichamelijke verzorging, zoals aan- en uitkleden, wassen, douchen en het aan- en uittrekken van elastieken kousen. Maar ook intensieve zorg met verpleegkundige handelingen. Onze medewerkers worden continu bijgeschoold en maken samen met u afspraken over uw zorgwensen. Hulpmiddelen kunnen wij ook voor u regelen als dit nodig mocht zijn.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Medisch technische zorg

door Thuiszorg Zuidwest Friesland
U woont thuis in uw eigen vertrouwde omgeving, maar u heeft bijvoorbeeld sondevoeding, een infuus of behandelingen van pijnbestrijding nodig. Het team thuiszorgtechnologie van Thuiszorg Zuidwest Friesland biedt deze Medisch Technische zorg thuis, aan kinderen en volwassenen. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Rustig sterven

door Zorgfix Thuiszorg
Dat het einde komt is zeker, maar hoe, dat is ongewis. Zeker is dat de meesten hun laatste dagen thuis willen doorbrengen. In de vertrouwde omgeving met - als het even kan - hun dierbaren nabij. Dan is vaak behoefte aan de verzorging met de intensiteit van een ziekenhuis en met de noodzaak van deskundige verpleging. Zodat de laatste levensfase waardig en waardevol blijft.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Leven met een chronische ziekte

door ZorgSpectrum
Voor mensen die hun kennis over hun chronische ziekte willen vergroten en daardoor beter met hun ziekte leren omgaan in het dagelijks leven, binnen hun relatie of op het werk.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Digitaal platform Samenbeterthuis.nl

door S@men Beter Thuis
Digitaal platform met tientallen video instructies en tips en adviezen en cursussen (vergoed door sommige zorgverzekeraars) voor praktische zorg thuis.
Meer info »
Logo Thuiszorg

Respijtzorg

door Zorggroep Amsterdam Oost
Respijtzorg betekent dat uw mantelzorger de zorg voor u tijdelijk overdraagt aan professionele krachten. Mantelzorgers zorgen soms jarenlang 24 uur per dag voor hun naaste. Om dit vol te houden, is het goed af en toe een adempauze te hebben. ZGAO biedt verschillende vormen van respijtzorg.
Meer info »
Toon meer