|  | 

Steun bij Verlies

Na het overlijden van iemand uit je directe omgeving, verandert het leven. In het begin is er vaak veel aandacht van de omgeving en leeft men met je mee. Na die drukke tijd komt de leegte, het verdriet en het gemis. De vrijwilligers van Steun bij Verlies helpen je graag in deze moeilijke tijd.

Ingrijpend verlies
Iedereen komt in zijn leven in aanraking met verlies. Verlies van een partner, kind, ouder, broer, zus, ander familielid, vriend of vriendin. Na het overlijden van iemand uit je directe omgeving, verandert het leven. In het begin is er vaak nog veel aandacht van de omgeving en leeft men met je mee. Na die drukke tijd komt de leegte, het verdriet en het gemis. Wat blijft is de behoefte om gevoelens met anderen te delen. Het is vaak moeilijk om over verdriet te praten. Praten met iemand die bereid is te luisteren kan je dan een stap verder helpen in het verwerkingsproces.

Steun bij Rouw
De vrijwilligers van Humanitas willen je graag helpen in deze moeilijke tijd. De vrijwillige steun is bedoeld voor iedereen in een rouwproces. Van jong tot oud en voor mensen uit alle culturen en van alle levensbeschouwingen. Zij luisteren naar je als het leven voor anderen al weer verder gaat. Gewoon een menselijk steuntje in de rug om je te helpen de draad in het leven weer een beetje op te pakken. De vrijwilligers ondersteunen vanuit persoonlijke betrokkenheid en zij weten vaak uit eigen ervaring wat een verlies betekent.

Door je ervaring te delen, merk je dat je niet alleen staat. Dat kan op twee manieren. Door middel van individuele rouwbegeleiding. En, bij voldoende belangstelling, ook in de vorm van een lotgenotengroep. De vrijwilligers hebben een gerichte opleiding gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. De ondersteuning is kosteloos.

Bij je thuis
Bij het individuele huisbezoek komt een vrijwilliger regelmatig bij je thuis. De vrijwilliger biedt een luisterend oor, heeft tijd en weet hoe belangrijk het is om steeds opnieuw het verhaal te kunnen vertellen.

Lotgenotencontact
Praten met lotgenoten kan een steun zijn bij de verwerking van het verlies. Doel van onze lotgenotengroep is het onderling uitwisselen van ervaringen. Je verhaal kunnen doen bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat geeft herkenning en steun. De groep bestaat uit minimaal 6 personen. Zij komen 8 keer op een middag bij elkaar. De gespreksleiding is in handen van gemotiveerde en kundige vrijwilligers van de werkgroep 'Steun bij Verlies'. Thema's die uit de groep zelf naar voren komen staan centraal.

    Direct naar Steun bij Verlies

    Aanvullende informatie

    Dekkingsgebied(en)
    Aalden, Benneveld, Coevorden, Dalen, Dalerpeel, De Kiel, Diphoorn, Erm, Gees, Geesbrug, Het Haantje, Holsloot, Meppen, Nieuwlande Coevorden, Noord-Sleen, Oosterhesselen, Schoonoord, Sleen, Wachtum, Wezup, Wezuperbrug, Zweeloo, Zwinderen
    Soort begeleiding
    Begeleiding
    Frequentie begeleiding
    Incidenteel
    Activiteiten
    Vriendschappelijk huisbezoek, Ondersteuning mantelzorgers
    Specialisatie
    Geen specialisatie

    Humanitas Coevorden

    De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
    Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

    Onze aanpak
    Onze hulp kost niks en is tijdelijk en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers staan naast hun deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschap en gezelschap. Lees verder

    Jaarlijks helpen onze 25.000 vrijwilligers zo'n 70.000 mensen. Onze hulp bestaat uit meer dan 700 activiteiten. Deze vallen onder de 6 thema's Eenzaamheid, Opgroeien, Opvoeden, Detentie, Thuisadministratie en Verlies

    Delen: 
    Kloppen de gegevens niet (meer)?
    Geef een wijziging door.
    Kloppen de gegevens niet (meer)?
    Geef een wijziging door.